Физика на тъгата спечели специалната награда на журито на фестивала в

...
Физика на тъгата спечели специалната награда на журито на фестивала в
Коментари Харесай

Физика на тъгата спечели престижна награда на голям кинофестивал

 " Физика на тъгата " завоюва специфичната награда на журито на фестивала в Торонто. " Не се случва постоянно късометражен анимационен филм да завоюва премия на огромен фестивал в състезание с игрални и документални късометражни филми ", написа Теодор Ушев.

Най-новият анимационен филм на световнопризнатия български режисьор и художник Теодор Ушев " Физика на тъгата ", по едноименния разказ на Георги Господинов, завоюва специфичната премия на журито на един от най-престижните фестивали за кино в света в Торонто, Канада - TIFF.

Новината заяви самият Теодор Ушев в формалната си Facebook страница:

" Щастлив съм да оповестя, че " Физика на тъгата " завоюва специфичната премия на журито на фестивала в Торонто! Не се случва постоянно късометражен анимационен филм да завоюва премия на огромен фестивал в
" Физика на тъгата " завоюва влиятелна премия на огромен кинофестивал
" Физика на тъгата " е с дълготрайност от 26 минути и е първият в историята анимационен филм, изработен с енкаустика – рядка и характерна живописна техника, при която се употребява парещ восък и разнообразни бои и пигменти. Анимацията е озвучена от актьорите Доналд Съдърланд и сина му Росиф Съдърланд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР